Nieuws

 

18 februari 2021.

Afgelopen week zijn er 15 prachtige Spiegelkarpers uitgezet. I.v.m. Corona hebben we helaas geen toeschouwers uit kunnen nodigen. De karpers zijn geleverd door Special-Carp uit Rijpwetering. De gewichten variëren tussen de 5-7,5 kg. U begrijpt natuurlijk wel dat we hartstikke blij zijn met deze vissen. We hopen dat ze het goed doen in de Bongerd en mooi zullen groeien. We willen de vissers nog wel even weer de reglementen onder de aandacht brengen. Houdt u zich alstublieft aan de regels, zodat de vissen onbeschadigd blijven en we kunnen genieten van foto’s van de vangst.

02 januari 2021.

Een nieuw jaar, een nieuw lidmaatschapskaart. Dit jaar hebben we gekozen voor de Blauwe reiger. Wij wensen jullie veel plezier en goed vangsten toe.

31 december 2020.

Helaas hebben Aalscholvers de Bongerd ontdekt.

22 november 2020.

Het is jullie vast al wel opgevallen. Er is een tweede hek geplaatst. De hekken zijn geschilderd en duidelijk zichtbaar. De hekken zijn geplaatst, omdat er vissers waren die de auto meenamen tot aan het water. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is voldoende ruimte voor fietsen en eventueel fietskar/ trolley.

20 juni 2020.

Vandaag zijn we aan het klussen geweest. Er komt een extra hek, zodat men de auto’s niet meer helemaal vooraan kunnen parkeren. Deze ruimte is bestemt voor de fietsers.

04 maart 2020.

H.S.V de Leugenaar heeft vandaag een geweldige donatie mogen ontvangen, een Stihl bosmaaier. Deze kunnen we goed gebruiken om onderhoud bij de Bongerd te kunnen plegen. We zijn er erg blij mee, grote dank aan Erik Jansen van GroeNoord, te Dalen.

05 februari 2020.

Afgelopen jaar zijn de regels bij de Bongerd strenger geworden. Dit is helaas nodig,  om de vissen te beschermen en het visplezier van andere vissers te waarborgen.

We hebben regelmatig mensen moeten waarschuwen, wegsturen en hebben zelf 1x de lidmaatschapskaart voor een maand ingenomen.

Ook dit jaar gaan we regelmatig controleren. De bestuursleden en controleurs kunnen zich legitimeren met hun H.S.V. de Leugenaar pasje.

Zij kunnen en mogen besluiten om u eventueel weg te sturen of de pas in te nemen.

Dit is natuurlijk niet wat we graag willen en daarom verzoeken we u om de reglementen goed door te nemen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. De reglementen staan tevens op onze Facebookpagina.

Misschien ten overvloede, natuurlijk gelden de wettelijke regelingen en voorwaarden ook bij onze vereniging (zoals het vissen met twee hengels de afstand tussen de buitenste hengels niet meer dan tien meter te laten bedragen en is het verboden  beaasde hengel of beaasde hengels onbeheerd te laten). Zie hiervoor de website van Sportvisserij Nederland.

07 januari 2020.

Vandaag is er flink gewerkt bij de Bongerd. Er is veel overtollig riet verwijderd.